måndag 30 mars 2009

Hallands Idrottsförbund och Sisu Halland, prisade årets ledare och årets juniorer i Falkenberg

Hallands Idrottsförbunds ordförande (förbundets hemsida klicka här) Björn Andersson överlämnar priset till brottaren Kristofer Johansson från Kungsbacka BK
Foto: Bengt Karlsson, Copyright.

Klicka på dessa rader så kan du lyssna på söndagens (29 april) mellan 17.03 och 18.00 med bland annat intervjuer från Hallands Idrottsförbunds utdelning i Falkenberg.

Till årets ungdomsledare utsågs Malin Karlsson, Åsa IF. Klubbens hemsida på dessa rader.


Till årets Hallandsjunior utsågs Kristofer Johansson, Kungsbacka Brottarklubb, klubbens hemsida på dessa rader.


Till årets utbildare, av Sisu i Halland, utsågs
Anna-Stina Nordkvist, IFK Fjärås från den norra länsdelen.
Här tar hon emot priset av Göte Arvidsson, ordförande i Sisu i Halland.
Sisus hemsida i Halland klicka på dessa rader.

Hallands idrottsförbund delade ut 2008 års stipendier i Falkenberg i helgen. .
-Vi har många duktiga ledare inom länet, säger Björn Andersson ordförande i Hallands idrottsförbund. Utöver ledare så ”prisades” framtidens idrottas män och kvinnor.

Uttagen av SOK
Bordtennisledaren Malin Karlsson från Åsa IF fick motta 12 000 kronor eftersom hon utsetts till årets ungdomsledare. Nu är hon en av två ungdomar som tagit ut av SOK och Sveriges olympiska akademi för att representera Sverige vid ett stort möte i Olympia.
Åsa-tjejen har många uppgifter inom brodtennisen. Styrelseledamot, sekreterare, ledamot av tävlings- och ekonomikommittéerna, ordförande i ungdomsrådet, ansvarig för flickornas lägerverksamhet i Hallands BTF. Ledamot i breddkommittén, fadder för Bästa 4:an i Region Syd, ledamot i projektgruppen unga ledare i Svenska BTF. Ledamot i projektgruppen ”Unga ledare” på riksnivå, med i RF-Sisus ungdomsråd. Hur hinner hon med allt?

Årets juniorer
Till Hallandsjuniorer 2008 utsågs
Anel Raskaj, Halmstad BK, Mimmi Steen, Halmstad/Snöstorp USKF, Alexander Lundqvist, Judoklubben National samt Kristofer Johansson, Kungsbacka Brottarklubb.

Årets utbildningsledare
Anna-Stina Nordkvist från IFK Fjärås, fick motta årets utbildningsledare för 2008.
-Det här kom som en stor överraskning, säger Anna-Sina. Men inte för Sisu i Halland som hade massor av beröm till Fjäråstjejen.
SISU Idrottsutbildarnas motivering
Med samlad kraft, energi och gedigen kompetens har Anna-Stina Nordkvist tagit sig an rollen som utbildningsledare vilket har resulterat i god studieflit och ett stort engagemang i klubben IFK Fjärås.

En omfattande studie- och utbildningsverksamhet bedrivs för att utveckla föreningen. Varje lag och ledare är med i lärgrupper med olika inriktningar. Exempel är hjärt- och lungräddning, kostens betydelse, drogers skadeverkningar och värderingsfrågor. Detta kompletteras med årliga ledarutbildningar och föreningsutvecklingskurser.

Det är många aktiva och ledare som är engagerade i IFK Fjärås, men i sin roll som pådrivare och utbildningsledare är Anna-Stina Nordkvist en värdig mottagare av utmärkelsen Årets utbildningsledare 2008.
Halmstads BK Anel Raskaj har precis mottagit sitt stipendium av Hallands Idrottsförbund i Falkenberg, HBK hemsida på dessa rader.


Stipendiater i Halland
Hallandsjuniorer. Mimmi Steen, Halmstad/Snöstorps Ungdomsskytteförening, Anel Raskaj, Halmstad Bollklubb och Alexander Lundqvist, Judoklubben National. Kristofer Johansson, Kungsbacka BK
Årets idrottsledare, Malin Karlsson, Åsa IF
Förtjänsttecken i guld med frikort tilldelades Egon Björnfors, IS Halmia, Halmstad.
Handikappidrottsstipendiet gick till Dennis Miralemovic, IF Tre Hjärtan, Halmstad.
Guldklubbens stipendium till Viktor Lind, Slöinge Tennisklubb.
Stipendiet till årets idrottsförening (delades ut den 22 mars) Falkenbergs Volleybollklubb. Årets utbildningsledare, Anna-Stina Nordkvist, IFK Fjärås.

Inga kommentarer: