onsdag 27 april 2011

Kungsbacka Golfklubbar inleder samarbete och bildar ny ekonomisk förening

I onsdags hade Kungsbackas sju golfklubbar möte om den nya ekonomiska föreningen som har bildats.

Kungsbackas sju golfklubbar har i dagarna startat en ekonomisk förening med omedelbar verkan.

– Vi har spånat på detta i flera år och tycker att det är en vettig lösning, säger Leif Aurell från Särö golfklubb. Vi inom klubbarna i Kungsbacka kommun tror på värdet av samarbete. Dels för att locka hit fler turister och dels för att ta vara på alla som vill spela golf. Med på detta projekt är turistbyrån och Hotell Halland.


Marie Herkestam, turistchef i Kungsbacka
– Vår förhoppning är att detta gränsöverskridande samarbete ska bidra till att locka fler besökare till både Kungsbacka och till kommunens golfklubbar, säger Marie Herkestam, turistchef i Kungsbacka. Klubbarna har under senare år träffats regelbundet för att utbyta erfarenheter på olika nivåer.
– Liknande samarbete finns i Skåne, säger Andri Reumert som är ordförande i Kungsbacka Golfklubb. Jag var själv med om detta samarbete i Arenhill och Torekov och det blev ett positivt arbete mellan dessa klubbar.

Nu kommer kommunens klubbar, Forsgårdens, Gräppås, Kungsbacka, Myra, Sjögärde,
Särö, och Vallda Golf och Country Club att tillsammans med Turistbyrån och Best Western Hotell Halland anordna olika golfpaket.
– Det är viktigt att alla som söker sig till Kungsbacka skall få ett snabbt besked på vilken bana som för stunden är ledig. Då är det bra att den samordnade föreningen direkt kan säga att just här finns en bana, säger Leif Aurell.
Den ekonomiska föreningen har idag sjösatt ett treårigt marknadsföringsprojekt.
– Idag vill vi ha förnyelse av klubbarnas förhållande till sina medlemmar, klubbarnas arbetssätt och rekrytering av nya medlemmar. Detta ska, i sin tur, öka antalet nya gäster som företag och greenfeespelare, menar Andri Reumert.
– Besökarna skall få en bra information om vilken bana och vilket boende som passar bäst oavsett hcp helt enkelt.
– Vi har spånat på detta i flera år och tycker att det är en vettig lösning, säger Leif Aurell från Särö golfklubb.

Inga kommentarer: