torsdag 10 december 2009

Glenn Strömberg, från Lerkil i Kungsbacka, berättar om sin nya bok, Mitt Italien – Pasta och Pizza från norr till söder.

-------------------------
Se filmen från Glenn Strömbergs besök på Bokia i Kungsbacka genom att klicka på dessa rader
---------------------
-Italien är ett ungt land där varje region är oerhört stolta över sina traditioner och duktiga på att behålla traditioner, inte minst när det gäller mat, säger Glenn.

Gull-Britt och Henrik Karlsling, från Kungsbacka fick sin bok signerad av författaren själv Glenn Strömberg

Boken serverar recept på pizza och pastarätter, från varje region. Naturligtvis med de bästa råvarorna från norr till söder. Naturligtvis med artister bakom kastrullerna och vedugnen. Antonio Polzella från Toscana är världsmästare i pizzabakning

Det här är ingen vanlig kokbok. Det här är Glenn Strömbergs kärleksförklaring till italiensk mat.

Glenn tar oss även med till de bästa producenterna av olivolja, vin, pasta och pesto. Han avslöjar även sin svärmors fantastiska rätter och matknep och berättar om hur man äter och umgås i la Bella Italia.

Foton: Bengt Karlsson, Norra Halland